Convectoren

Net als radiatoren zijn convectoren verkrijgbaar in talloze kleuren, maten en designs. Het enige verschil zit in de werking. Een convector produceert in tegenstelling tot de radiator geen stralingswarmte maar convectiewarmte. Dit zorgt voor een gelijkmatige verwarming in het hele huis. Wanneer de ruimte beperkt is, dan is een convectorput de perfecte oplossing voor u.

Werking

Een convector warmt de aangezogen koude lucht. De warme lucht stijgt op, koelt weer af en daalt weer waarna het proces zich blijft herhalen. Het voordeel hiervan is dat de omgeving gelijkmatiger wordt opgewarmd dan bij stralingswarmte. Er is geen sprake van eventueel verbrandingsgevaar door de lage aanraaktemperatuur omdat de temperatuurverschillen in de ruimte minder groot zijn. Daarnaast werkt een convector ook nog eens energiezuiniger.

Convectieput

Op locaties waar vloerwarming niet mogelijk is of onvoldoende capaciteit biedt of waar geen of niet genoeg wandruimte beschikbaar is, biedt een convectorput de uitkomst voor u. Deze wordt in de vloer gebouwd waardoor er geen ruimte verloren gaat. Convectorputten verspreiden convectiewarmte in de ruimte en schermen de kou bij het raam volledig af. Behaaglijke warmte in combinatie met een onbelemmerd uitzicht. De convectorputten zijn te leveren met roosters in verschillende houtsoorten en diverse kleuren aluminium. Dé oplossing voor puien met glas tot aan de vloer.

Installatie

Wanneer u uw keuze gemaakt heeft, zorgen onze installateurs voor een nette en zeer professionele installatie.

Offerte aanvragen

Wij staan altijd voor u klaar! Bij ons bent u verzekerd van kwalitatieve, klantgerichte en meedenkende werkzaamheden met gedegen advies vooraf. Vraag gerust een geheel vrijblijvende offerte aan!